9th Maths Assignment Answers TN SCERT

9th Maths Assignment Answers 2021

TN SCERT Full Answer Key 

9th Maths Assignment Answers. 9th Standard TN SCERT Assignment Answers, 9th Maths Unit 1 TN SCERT Answer key 2021. 9th Standard All Subject TN SCERT Assignment Unit 1 Answers. TN SCERT Announced 1st to 12th All Subject Assignment Worksheets for Unit 1. Students Can Note that 9th Mathematics Unit 1 TNSCERT Assignment.  9th Tamil Assignment Answers, 9th Tamil Assignment Answers download PDF. 9th Maths Assignment Answers Unit 1 TNSCER Tamil Medium and English Medium.  

Click Here to Download KALVI IMAYAM POCKET GUIDE Mobile Application


9th Assignment Answers TN SCERT

9th Standard Maths Unit 1 TN SCERT Assignment Answer key.

 

10th Assignment Answers TN SCERT

9th Tamil TN SCERT Unit 1 Answers

 

  • Class:9
  • Subject: MATHEMATICS
  • Unit 1 - Set Theory
Part- A  
I. 1 Mark Questions :        
  
1. Consider the set A={10, 15, 20, 25}. Fill in the blanks with the appropriate symbol ∈ or €  

i) 10_________ A            ii) 23 _________ A   

Answer: i) 10 ∈ A          ii) 23 € A

2. Write set of letters of the following word in  Roster Form 

“MATHEMATICS”  
Answer : A={M,A,T,H,E,I,C,S}

3. If A={8, 10, 12, 14, 16, 18, 20} find n(A)   

a. 4   
b. 8  
c. 7   
d. 6  
Answer : c. 7   

4. If A={4, 5, 6}and B={3, 5, 7} (A∩B) 
a. { 5 }  
b. { 4 } 
c. { 5, 6 }  
d. { 5, 7 } 
Answer : a. { 5 }  

5.  Which of the following is correct?  
a. ∅⊂ { a, b }        
b. ∅∈ { a, b }         
c. {a} ∈ { a, b }          
d. a ∈ { a, b }  
Answer : a. ∅⊂ { a, b } 

6. Which of the following is correct Wrong?
a. { 8 } ∈ { 1, 2, 3, 7 }          
b. { 8 } € { 1, 2, 3, 7 }          
c.  7 ∈{ 1, 2, 3, 7 }          
d. { 7 } € { 1, 2, 3}    
Answer: a. { 8 } ∈ { 1, 2, 3, 7 } 

7. Which of the following is true?  
a. A-B=(A∩B)    
b. A-B=B-A 
c. (A∪B)´ = A´∪B´  
d. (A∩B)´ = A´∪B´
Answer : d. (A∩B)´ = A´∪B´

8. If A and B are disjoint sets then n(A∪B)  = n(A) + n(B). This statement is   
 Answer : a. True                 b. False   

9.  Fill  in  the  blank   A-  (B∩C)  = _________________ 
Answer : (A-B)∪(A-C)

10.  For  any  two  sets  A  and  B

i).  A∪B  =  B∪A                      ii).  A∩B=  B∩A  this    property  is   . 
a).  Associate  Property              b).  Distributive  Property 
c).  Commutative  Property        d).  None  of  these
Answer : a).  Associate  Property  

 II.  Short  Answer:         
 Part-  B 
1.  If  A={2,5,7,8,9}  and  B=  {7,8,10,11}  find  A ∆ B   

2.  Find  the  Number  of  subsets  &  the  number  of  proper  subsets  of  a  set  A  ={x,y,z,p,q}. . 

3.  Write  the  set  of  letters  of  the  following  words  in  Roster  form,
 i).  ASSIGNMENT      
ii).  TEACHER 

4.  A={1,2,5,7,9},  Q={2,3,5,9,11},  R={3,4,5,7,9}  and  S={2,3,4,5,8},  then  find
i).  (P∪Q)  ∪  R     
ii).  (Q∩S)∩R   

5.  If  n(A)  =  20,  n(B)  =  50,  n(A∪B)  =  60  and  n(B´)  =  20,  find  n(A∩B)  and  n(U)   

Part-  C 
III.  Answer  the  following:    
    
 1.  Let  X={a,  e,  i,  o,  u}and  Y={a,  g,  o,  f}.  Verify  that    n(A-B)  =  n(A)  -  n(A∩B)   

2.  Out  of    500  Car  owners    investigated,  400  owned    Car  A  and  200  Owned  Car  B,  50  Owned   both  A  and  B  Cars.  Is  this  data  Correct? 


9th Maths Assignment Answers TN SCERT


Full Answer Key Update Soon....................


Post a Comment

1 Comments

  1. Please send short answers faster please and details

    ReplyDelete

*Kalvi Imayam Is Not Responsible For The Comments Here
*Kalvi Imayam Has The Rights To Remove / Delete Your Comments