12th English Refresher Course Answer key Topic 13 Direct and Indirect Speech

12th English Refresher Course Answer key Topic 13 Direct and Indirect Speech

12th English Refresher Course Answer key Topic 13 Direct and Indirect Speech. 12th English Refresher Course Answer key. 12th English Refresher Course Answer key Topic 13. +2 English Refresher Course Answer key. 12th Standard English Refresher Course Module Answer key 2021-2022. TN Government Announced Refresher Course Module Books 2021-2022 for 9th, 10th, 11th, 12th 12th English Refresher Course Module Answer key 2021-2022.

12th English Refresher Course Module Answer key

TN 12th English Refresher Course Answer key Topic 13 Direct and Indirect Speech

Tamil Nadu State Government Announced Refresher Course Module Books for 12th Standard. Its givers on September 1st. 12th Refresher Course Module Books 2021-2022 Answer key. Answer key for 12th Refresher Course Module Books 2021-2022.  
Refresher Course Answer key Topic  13 Direct and Indirect Speech

12th English Refresher Course Answer key 

Topic  13 Direct and Indirect Speech

Change the direct speech into Indirect speech.

  • 1. Prema said, “I walk.”   Ans: Prema said that she walked.  
  • 2. Prema said, “Water boils at 100 degree Celsius”.  Ans:  Prema said water boils at 100 degree Celsius.  
  • 3. Raju said, “I am having tea.”  Ans:  Raju said that he was having tea.  
  • 4. Mother said, “Priya has left for school.”  Ans:  Mother said that Priya had left for school.  
  • 5. Veena said, “Aruna took pasta.”  Ans:  Veena said that Aruna had taken pasta.  
  • 6. They told, “We were living in London.”  Ans:  They told that they had been living in London.  
  • 7. Ramesh said, “I will go to Singapore.”  Ans:  Ramesh said that he would go to Singapore.  
  • 8. Rani Said, “They will be watering plants.”  Ans:  Rani said that they would be watering plants. 
  • 9. Ravi said, “What is Kala doing?”  Ans:  Ravi asked me what Kala was doing.  
  • 10. Usha said, “Will she come for dinner?”  Ans:  Usha asked if she would come for dinner.  
  • 11. The boy asked, “Where do you stay?”  Ans: The boy enquired where I stayed.  


***************************

Post a Comment

0 Comments